Anmälan förlängd till 22 mars!

Välkomna till Vinirs träningsdag för avelsvisarintresserade med avelsdomaren Nina Bergholtz! Nina är bland annat avelsdomare och A-instruktör och har gedigen efterenhet av avelsvisningar. 

Några av er har säkert sett att Gandur anordnar denna kurs. På begäran anordnar vi motsvarande kurs för i första hand Vinirs medlemmar, men givetvis är alla intresserade välkomna i mån av plats!

Dag:      Söndag 2 april
Tid:        start kl 09:00, slut ca 17:00 (inkl tid för lunch samt kortare em-paus)
Plats:     Säve
Pris:       700 kr med häst, 400 kr utan häst (vid stort intresse blir det billigare)

Luncherbjudande: Om du vill köpa färdiglagad lunch + eftermiddagsfika, kontakta Mats Adler (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) för beställning. Pris 100 kr. Glöm inte att meddela eventuella allergier.

Helt OK att ta med sin egen lunch/fika också, så klart!

Det finns 10 platser för dig som vill komma med häst, och obegränsat för dig som vill vara åhörare. Dock måste det bli minst 10 ridande och 10 åhörare för att kursen ska bli av.

Målgrupp: alla ni som är nyfikna på att hur en avelsvisning för islandshäst går till, oavsett vilken häst du har. Alla ekipage är välkomna oavsett ålder och kön (även valacker), från skogsmullar till hästar som är färdiga för avelsvisning. Det går bra att delta både med och utan häst.

Dagen börjar kl 9:00 med en timmes teori om hur en avelsvisning går till, vad man eftersträvar för egenskaper hos hästen och vad man ska tänka på som visare. Därefter kommer de deltagare som anmält sig som ridande ekipage att få möjligheten att visa sin häst/sina hästar. Hästarna visas både exteriört och ridegenskapsmässigt. Feedback och poäng (inofficiella) ges under exteriörvisningen. Visning av ridegenskaper sker på ca 150 meter av Säves passbana och man har max 10 sträckor på sig att visa 4 eller 5 gångarter. Ekipagen får poäng (inofficiella) och feedback direkt efter ritten och får möjlighet att visa om någon sträcka om intresse finns.

Anmälan (bindande): senast 19 mars till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Betalning sker till Vinirs bankgiro 596-9514, eller Swishnr: 123 024 1398 i samband med bekräftad anmälan. Betalningsmottagare är Vinir Islandshästförening. Märk inbetalningen med ditt namn och ”avelsvisarkurs”.