I år kommer Lag-SM att arrangeras den 26-28 juli i Kumla, det arrangeras av förra årets vinnare, Hrimfaxi.

Är du mellan 9-21 år och intresserad av att vara med i år? Skicka iväg en intresseanmälan till; Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Berätta gärna lite om dig själv och din häst.

Detta är inte en bindande anmälan. Om intresset visar sig vara stort kan vi arrangera ett möte där ni kan få information och träffa varandra. Vi kan eventuellt också boka in en gemensam träning.

Grenar som är med:

KATEGORI A
T5
T6
T7

KATEGORI B
V3
V4
F2

KATEGORI C
FR1 Flagglopp
TR1 Trail
Speedpass 80 m
CR1 Terräng
Dressyr
Smali

Lag show


Information om att tävla på Lag-SM:

-Lagen kvalar på uttagningar som hålls runt om i landet och det är de 14 bästa lagen och det vinnande laget från föregående år som får chansen att tävla på Lag-SM.

-Varje lag skall bestå av fyra (+ en reserv) eller sex (+en eller två reserver) ryttare. Reserver får tävla på Lag-SM, deras poäng räknas dock inte till laget. Deltagande hästar får delta från det år den fyller sex. Reservekipagen får endast användas på ordinarie plast då ordinarie ekipage inte tillåts starta beslutat av veterinär, läkare eller huvuddomare. Från och med 2012 får lagen inte ha reservhäst.

-Varje lag skall ha en lagledare på minimum 18 år och som ej rider i laget. Lagledaren på Lag-SM måste delta på ryttarmötet. Varje lag skall ha ett lagnamn som anges i anmälan.

-Varje lag måste ha minst ett ordinarie ekipage i varje gren, i annat fall ges noll (0) poäng i grenen. Varje lag får max ha två ekipage i varje gren, inklusive reserver. Varje ryttare skall ställa upp i två eller tre grenar beroende på antalet lagmedlemmar i laget. Har man ett fyramanna lag rider man tre grenar vardera, har man ett sexmannalag rider man två grenar vardera.

-Varje ryttare måste välja en gren från kategori A eller kategori B (ovalbanegrenar) men det är endast tillåtet att starta i en gren ur varje kategori i A eller B (alltså max en gångartsgren och en töltgren). Som ryttare för ett fyrmannalag kan man t ex välja att rida en A-gren, en B-gren och en C-gren eller två C-grenar och en A el. B-gren. Varje ryttare måste välja minst en gren från kategori C (utanför ovalbanan). En häst får inte starta fler gånger per dag än vad som regleras av Rules and Regulations. Alla i laget inklusive eventuella reserver och lagledare ska delta i Lagshowen. Poängen som laget erhåller i lagshowen räknas med i lagets totala poäng.

 

Bra länkar;

http://lagsmislandshast.se/

http://www.icelandichorse.se/MEDLEM/Ungdom/Lag-SM

För information om regler och hur alla grenar går till, regler kring deltagre, lagledare mm.

http://www.icelandichorse.se/globalassets/svenska-islandshastforbundet/ungdom/reglemente_lag-sm_190311.pdf

 

De flesta som varit med på Lag-SM tycker att det är en riktigt rolig uplevelse. Du har möjlighet att lära dig mycket nytt och får möjlighet att vara med på en stor tävling. Du kommer att ha både individuella och gemensamma mål med dina lagkamrater. Du kommer att lära dig oerhört mycket av dina kamrater och det är väldigt roligt att träna tillsammans. Det roligaste att träna inför är den gemensamma lag showen. När jag själv var med (fyra gånger) gjorde mitt lag shower med teman; Askungen, Robin Hood, Avatar och Star wars. Där gäller det att gå all in.

 

Har du några frågor går det bra att kontakta mig på mejlen ovan!

 

/Emma Härnström, Ungdomsansvarig