Tidigare publicerad på Djarfur och Vaengurs hemsidor 2014-07-08

Så har Vaengur och Djarfurs styrelser haft sitt andra gemensamma möte!

Arbetet med att förbereda samåendet löper på bra. Svårast är att få koll på hur det ska gå till gentemot SIF. Vi vill att ni medlemmar skall gå en så enkel och smidig övergång som möjligt. Vår målsättning är att ett nytt medlemsregister skall vara förberett innan årsskiftet, så att inbetalningsblanketterna för 2015 kommer ut till er via den nya föreningen direkt. Du skall inte behöva göra något alls förutom att betala som vanligt - såvida du inte av någon anledning väljer att byta förening (vilket vi naturligtvis skulle tycka vore väldigt tråkigt).

Namntävlingen

Vi fick in nästan 30 bidrag till namntävlingen, med de mest fantastiska motiveringar! Vi i styrelserna hade ett svårt arbete att bestämma oss. Till slut hade vi två förslag kvar:

Vinir = vänner Fraendi = frände, vän

Då vi inte kunde komma till ett avslut så beslutade vi att låta er medlemmar avgöra tävlingen. Just nu ligger det ute en omröstning på Facebookgruppen "Djarfur-Vaengurs gemensamhetssida". Om du inte är med på Facebook så kan du skicka din röst till Carina Andersson, 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
. Röstningen pågår fram till 27 juni. Röstberättigade är betalande medlemmar i respektive förening.

Dock har vi efter att omröstningen startade fått mer information om förslaget "Fraendi". Dess betydelse är "manlig släkting" eller "manlig kusin". Det uttalas [ˈfraintɪ], dvs inte med ett "ä" som i t ex "friends".

Nästa steg

Så fort namntävlingen är avgjord så kommer vi att påbörja arbetet med att starta en egen hemsida för den nya föreningen. Om det är någon där ute som tycker att det är kul med webbdesign och har lust att lägga några timmar på att sätta upp den nya hemsidan, så hör av dig till 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
! Styrelsen har beslutat att föreningens färger skall vara rött-vitt-blått, dvs de Isländska färgerna. Vi kommer att använda en modern version av Joomla för hemsidan.

Arbetet med att ta fram en ny logga pågor, och kommer att avslutas när namnfrågan är löst.

Aktivitetssektionen har tagit fram en lång lista med aktiviteter som kommer att erbjudas medlemmarna. Vi kommer att tjuvstarta lite med att erbjuda en HLR-kurs, Yoga för ryttare samt en Novemberritt redan nu i höst. Dessutom planerar vi att ha ett gemensamt alternativ-KM (med alla de ROLIGA grenarna, typ öltölt, flagglopp etc) i höst.

Extra årsmöte

Som tidigare aviserats kommer alla Vaengur och Djarfurs medlemmar att bli kallade till ett extra årsmöte 12 oktober. Då skall den nya föreningen skapas och de gamla avslutas. Inbjudan med tid och plats kommer ca 2 veckor innan mötet.

Om du har frågor runt samgåendet så kontakta gärna någon av oss i respektive styrelse!