Välkommen till Vinirs Skoj-Mästerskap 2019!                          

Vi önskar alla ryttare och hästar varmt välkomna till Vinirs första  Skoj Mästerskap!

Vi hoppas och ser fram emot en fin dag med glad stämning och lagom mycket spänning. Tävlingen kommer att genomföras i härlig anda med gott kamratskap och gemytlig atmosfär!

Tävlingen genomförs på Stall Sinntorps ovalbana i Lindome. OBS att banan ligger i anslutning till ett friluftsområde, och ett väl frekventerat promenadstråk.

Tag gärna med egna campingstolar, om du vill kunna sitta under dagen!

Kontaktpersoner 
Tävlingsledare: Monica Rohland Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hyra hage: Karin Andersson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Vaccinationsfrågor: Susanne Larsson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Incheckning

Incheckningen är öppen 9:30-11:00. Kommer du senare än så ber vi att du meddelar detta innan, och då får du checka in i sekretariatet.

När ni anländer tävlingsplatsen skall ni i vanlig ordning lämna ifylld ryttarförsäkran till incheckningen, som kommer att vara i höjd med Kyrkan. Var beredd att visa upp pass och vaccinationskort.

OBS att hela vaccinationskedjan måste kunna styrkas och det är den nationella vaccinationen som gäller som krav.

Hästen skall vara registrerad i SIF.

Ryttarförsäkran hittar du här: http://www.icelandichorse.se/globalassets/svenska-islandshastforbundet/blankettbank/ryttarforsakran.pdf?w=900&h=900&fbclid=IwAR3_bDNsc4Y8oAuMqs_vPu5p_l5mi16qyAexMxZKnJxlXWDDbP7XU6NBvsk

Vaccinationsregler hittar du här: http://www.icelandichorse.se/tavling/tavlingsregler/Vaccination/

Parkering hästtransporter

Ytan runt tävlingsplatsen är begränsad, men vi ska ändå kunna få plats för alla att parkera vid banan. För att det ska fungera är det mycket viktigt att du väntar in parkeringsvakterna och parkerar på anvisad plats!

För dig som kommer ridande till tävlingen kommer det att finnas möjlighet att förvara sadeln under tak när du inte rider.

Parkering publik

Du som kommer utan hästtransport ber vi dig att parkera antingen vid Bunketorp eller vid kyrkans norra parkering. Från kyrkan är det ca 400m promenad.

 

Hagar

Ett fåtal nedbetade hagar med plats för 1-3 hästar finnas att hyra för 50 kr per häst. Kontakta Karin Andersson (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) för att boka. Först till kvarn gäller.

Möjlighet finns att komma och bygga egen hage med högt gräs dagen innan, lördag 26 oktober kl 11-12.

Hagar går givetvis även att bygga på tävlingsdagen.

Ingen el finns i hagarna.

Vatten

Tag med egen vattendunk, eller hämta vatten vid Stall Sinntorp. Vatten hämtas på utsidan stallet.

Mockning och renhållning

Det är mycket viktigt att du mockar rent både hage och runt transport, och lägger i framkörda skottkärror. Full kärra töms i den röda gödselbingen vid Stall Sinntorp. Inga hästskitar får finnas kvar på marken efter avslutad tävling. Detta för att förhindra spridning av parasiter.

Skräp och hundbajspåsar skall slängas i de framställda soptunnorna.

Toalett

Toalett finns i Stall Sinntorps kök, som nås via stallets baksida. Respektera att vi är ett privatstall och vill minimera risken för smittspridning så mycket som möjligt. Det kommer att finnas virkonspray för skorna och handsprit för händerna utanför stallet. Använd det!

Klappa inga andra hästar än dina egna.

Strykningar

I sekretariatet (speakertältet) kan du få hjälp med alla tävlingsrelaterade frågor. Ev. strykningar lämnas där senast en timme innan start.

Givetvis vill vi få in ev strykningar så fort som möjligt. Strykningar och frågar innan tävlingens start mailas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hundar

Inga lösa hundar får finnas på Sinntorp. Strikt koppeltvång råder. Det är självklart inte tillåtet att lämna hund i bil.

Framridning

Framridning sker i anläggningens paddock.

Café

I startavgiften ingår en enklare måltid. Mer mat och fika finns att köpa. Betalning sker med Swish.

Preliminärt Tidsprogram

11:00-12:00         Tvågång (12 starter)

12:00-13:00         Tregång (9 starter)

13:00-13:30         Lunch

13:30-14:00         T8 (13 starter i 7 startgrupper)

14:00-15:00         V5 (16 starter i 8 startgrupper)

15:00-16:00         Speedtölt (16 starter)

Tänk på att dessa tider är just preliminära, så håll kontroll på vad speakern annonserar. Vi kommer att göra vårt yttersta för att tidsprogrammet skall följas och hoppas att även ni ryttare gör detta genom att infinna er i god tid till collecting ring när ni blir kallade.

Vi hoppas att detta kommer att optimera möjligheterna till ett bra flyt av tävlingen och att detta kommer att uppskattas av såväl ryttare som publik.

Feedback (ca 1 minut per ekipage) lämnas muntligen av domarna direkt efter avslutad ritt. Rid in till domarna i mitten av banan.
Poäng visas upp och ropas ut av speakern precis som på en vanlig tävling.

OBS att gångarten skritt rids ett halvt varv.

Alla grenar utom Speedtölt genomförs som ”clear round”. Domaren ger muntliga kommentarer direkt efter ritten, och alla som genomfört programmet korrekt får en rosett. Dock kommer vi att utse en SM-mästare som får ett fint pris!

I Speedtölten koras också en SM-mästare.

Väl mött på Sinntorp!

 

Vinirs Akrivitetssektion

Monica Rohland, Karin Andersson, Pia Ålander, Johanna Ahlström, Johanna Friberg Arnarson

Vägbeskrivning 

 

Adress: Stall Sinntorp, Barnsjövägen 11

 

Från E6:an:

Avfart 62, trafikplats Lindome. Kör mot Lindome Kyrka. Tag vänster före kyrkans norra parkering, i höjd med Sinntorpsskolan.

Vilse? Ring Karin Andersson 0729-669303